zaterdag 20 juli 2024
Twitter LinkedIn 

Certificeringen
ACN Techniek voldoet aan de gasketelwet en is CO-gecertificeerd.Om het aantal ongelukken door koolmonoxide terug te dringen, mogen werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties vanaf 1 april 2023 alleen nog worden uitgevoerd door bedrijven die hiervoor gecertificeerd zijn.

Volgens de onderzoeksraad voor veiligheid overlijden elk jaar 5-10 mensen door koolmonoxidevergiftiging en raken honderden mensen gewond. In ongeveer de helft van de gevallen is de cv-installatie de oorzaak. Daarom is sinds 1 oktober 2020 de gasketelwet in werking getreden. Het doel: veiliger installaties en minder slachtoffers. Per 1 oktober 2020 is het wettelijk uitstel voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties in werking getreden in de zogeheten Gasketelwet. Per 1 april 2023 is de gedoogperiode voorbij.

Gecertificeerde monteurs

De gasketelwet geldt voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallties zoals cv-ketels, gashaarden en geisers. De wet bepaalt dat monteurs en bedrijven uiterlijk op 1 januari 2023 gecertificeerd moeten zijn om deze installaties te plaatsen, onderhouden of repareren. Dit moet ervoor zorgen dat het aantal ongevallen door koolmonoxide (CO) omlaaggaat.

Gecertificeerd bedrijf

Installatiebedrijf ACN Techniek voldoet aan de eisen die de overheid heeft gesteld. Monteurs die werkzaamheden verrichten aan gasverbrandingstoestellen zijn gecertificeerd. Het kwaliteitssysteem van ACN Techniek is erop ingericht zodat deze ook voldoet aan de gestelde eisen.

Certificering voor Bodem-Water-Warmtepompen


Vanaf 1 oktober 2014 geldt voor bedrijven een certificatieplicht voor het installeren van bodem-water-warmtepompen.

Dit vloeit voort uit de AmvB Bodemenergie die per 1 juli 2013 van kracht is.

Deze certificering gelden voor alle bedrijven die bodemenergiesystemen ontwerpen, installeren, en/of beheren en onderhouden.

Dit betekent in de praktijk dat elk bedrijf dat deze activiteit wil blijven uitvoeren vanaf 1 oktober 2014 dient te beschikken over een erkenning van de overheid.

ACN Techniek loopt hiermee dus voor op de geldende regelgeving en is daarmee uw partner voor duurzame warmtepompinstallaties.Veiligheid - gezondheid en Milieu - Checklist Aannemers (VCA)

VCA
De  technische medewerkers van ACN Techniek zijn VCA gecertificeerd. 

Een VCA certificaat wordt vaak gevraagd wanneer werkzaamheden worden uitgevoerd in een omgeving met veel risico. Het gaat vaak om werken op hoogte, industriële reiniging, graafwerkzaamheden, werken met machines, transport, alle werkzaamheden op bouwplaatsen en inspecties.
Erkend LeerbedrijfACN Techniek is een gecertificeerd leerbedrijf.
Leerbedrijf zijn. Wat houdt dat in? Het betekent dat wij een (V)MBO-student gaan begeleiden. Daarmee halen wij op verschillende manieren de toekomst in huis op technisch gebied.

Ook kan een student een nieuwe medewerker worden, waarmee ons bedrijf lang vooruit kan.
Hoe dan ook: met een(V)MBO-student halen wij de toekomst in huis.

Nieuws

acn techniek installeert een elektrische ketel van 1.000kW

27 mei 2024
Ook in 2024 is acn techniek weer lekker druk met i ...
Lees meer
Bekijk Het Nieuwsarchief...

  

 

   

© ACN Techniek 2013 | Florijn 19 8305 BR Emmeloord 0527 614081 | website : Alstro Media | privacy verklaring