zondag 11 juni 2023
Twitter LinkedIn 

ACN Techniek past veel verwarmingsinstallaties aan.

22 mei 2023 14:00 Sinds de energietransitie wordt er bij de bloembollenkwekerij kritisch gekeken naar het gebruik van elektra en het gasverbruik wat benodigd is bij het drogen en bewaren van bloembollen. Vorig jaar herfst en van het winter was de prijs van propaan goedkoper dan de aardgasprijs zodat veel kwekers besloten de cv-ketel om te bouwen naar propaan.

Ook wordt er nauwlettend in de gaten gehouden hoe de ontwikkelingen van bijvoorbeeld een warmtepomp zich vormen zodat deze toepasbaar zijn voor de bloembollensector. Op kleine schaal wordt dit al toegepast in de sector maar dit is hoofdzakelijk weggelegd voor bedrijven die bijna het hele jaar warmte- en koudebehoefte benodigd zijn.

Een andere mogelijkheid om gas te besparen is het verwarmen met kleinere cv-ketels die worden ingeschakeld naar de warmtebehoefte i.p.v. één grote cv-ketel die altijd blijft branden op een minimaal ingestelde temperatuur. Of één grote en één kleinere cv-ketel geschakeld aan elkaar waarbij de keuze gemaakt kan worden na gelang de warmtevraag is welke van de twee gaat branden en welke later bijschakeld.

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je naam:
Je e-mailadres:
Je bericht:
Los de bovenstaande som op:

Nieuws

ACN Techniek past veel verwarmingsinstallaties aan.

22 mei 2023
Sinds de energietransitie wordt er bij de bloembol ...
Lees meer

Nieuwbouw bij Meurs akkerbouw

8 mei 2023
ACN Techniek heeft begin van het jaar opdracht gek ...
Lees meer
Bekijk Het Nieuwsarchief...

  

 

   

© ACN Techniek 2013 | Industrieweg 9 8304 AC Emmeloord 0527 614081 | website : Alstro Media | privacy verklaring