vrijdag 2 december 2022

ACN Techniek CO-gecertificeerd

4 november 2022 12:00
ACN Techniek voldoet aan de gasketelwet en is CO-gecertificeerd.


Om het aantal ongelukken door koolmonoxide terug te dringen, mogen werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties vanaf 1 april 2023 alleen nog worden uitgevoerd door bedrijven die hiervoor gecertificeerd zijn.

Volgens de onderzoeksraad voor veiligheid overlijden elk jaar 5-10 mensen door koolmonoxidevergiftiging en raken honderden mensen gewond. In ongeveer de helft van de gevallen is de cv-installatie de oorzaak. Daarom is sinds 1 oktober 2020 de gasketelwet in werking getreden. Het doel: veiliger installaties en minder slachtoffers. Per 1 oktober 2020 is het wettelijk uitstel voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties in werking getreden in de zogeheten Gasketelwet. Per 1 april 2023 is de gedoogperiode voorbij.

Gecertificeerde monteurs

De gasketelwet geldt voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallties zoals cv-ketels, gashaarden en geisers. De wet bepaalt dat monteurs en bedrijven uiterlijk op 1 januari 2023 gecertificeerd moeten zijn om deze installaties te plaatsen, onderhouden of repareren. Dit moet ervoor zorgen dat het aantal ongevallen door koolmonoxide (CO) omlaaggaat.

Gecertificeerd bedrijf

Installatiebedrijf ACN Techniek voldoet aan de eisen die de overheid heeft gesteld. Monteurs die werkzaamheden verrichten aan gasverbrandingstoestellen zijn gecertificeerd. Het kwaliteitssysteem van ACN Techniek is erop ingericht zodat deze ook voldoet aan de gestelde eisen.


Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je naam:
Je e-mailadres:
Je bericht:
Los de bovenstaande som op:

Nieuws

ACN Techniek CO-gecertificeerd

4 november 2022
ACN Techniek voldoet aan de gasketelwet en is CO-g ...
Lees meer
Bekijk Het Nieuwsarchief...   

© ACN Techniek 2013 | Industrieweg 9 8304 AC Emmeloord 0527 614081 | website : Alstro Media | privacy verklaring